Extraescolars -part del creixement dels infants

El mes de setembre és un mes ple d’activitat pels pares, una vegada ja hem tornat a la rutina de les aules, hem comprat tots els materials necessaris , ja queda l’últim pas escollir les extraescolars.

[trx_quote title=”Ramon Cladellas, doctor en psicologia i sotsdirector del Departament de Psicologia bàsica, evolutiva i de l’educació de la Universitat Autònoma de Barcelona.”]

Les extraescolars són l’instrument idoni per incrementar l’autoestima i la confiança en un mateix. Està demostrat que redueixen l’estrès i l’ansietat, elements que influeixen positivament en la millora del rendiment acadèmic

[/trx_quote]

[trx_title type=”4″ color=”#1e73be”]Quina o quines extraescolars escollir?[/trx_title]

És important no oblidar que les activitats extraescolars es realitzen fora de l’horari lectiu, és a dir, dins del temps d’oci dels infants. Això és motiu suficient per escollir activitats que siguin interessant i cridin l’atenció dels nens.

Una bona manera d’encertar l’activitat extraescolar dels vostres fills és parlar amb ells, preguntar-los que els agradari fer, descobrir els seus interessos i gràcies a aquestos coneixements, buscar les activitats que més encaixin amb els seus interessos.

Què passa quan les activitats que  volen fer els nens i les nostres idees no coincideixen?

No us poseu nerviosos, la millor solució és arribar un acord.

Normalment fan més d’una activitat, doncs fàcil, una l’escull el nen i l’altra la trieu vosastres. La diferència estarà que el nen voldrà activitats on es diverteixin i els agradi i vosaltres us decantareu per aquella que creieu més adequada a les seves necessitats.

Aquí, us deixem algun consell a  tenir en compte per  afavorir la personalitat de l’infant o del jove. Per exemple:

 • Si els vostres fills són més aviat tímids i introvertits, les activitats més adequades, seran les que es practiquen en grup, ja que els ajudaran a relacionar-se amb d’altres companys i a vèncer les seves pors i temors.
 • Si els vostres fills són una mica mandrosos poden practicar activitats individuals, que els obliguin a esforçar-se i no es puguin escudar en el grup, com per exemple: tocar algun instrument musical, l’esquí, el tennis, el patinatge, la pintura…
 • Si tenen tendència al nerviosisme o a l’agressivitat, les activitats més adequades són aquelles que els obliguin a dominar-se en situacions en què hi ha una certa tensió, com ara les arts marcials, la natació, l’hípica, els escacs…
[trx_title type=”4″ color=”#1e73be”]Quin impacte tenen les extraescolars en els nens?[/trx_title]

Alguns avantatges significatius són:

 • La possibilitat de socialització: és a dir, l’oportunitat d’aprendre, d’altres maneres i amb altres persones, normes, valors i pautes socials.
 • Trobar nous amics.
 • La relació amb nous referents: noves persones de qui aprendre coses, de qui rebre orientacions.
 • La possibilitat de descobrir nous interessos i habilitats.
 • Millorar i potenciar les habilitats bàsiques
 • Tenir una bona autoestima
 • Desenvolupar l’autonomia
 • Descobrir que es poden fer moltes coses sense estar enganxats a la tecnologia
 • Mantenir hàbits sans i evitar caure en males companyies i tot el que això comporta.

Activitats n’hi ha tantes com gustos dels nens, simplement has de buscar.

Des de L’Estudi Reus us oferim activitats des de les classes de reforç, els programes d’estimulació primerenca per nens d’infantil    ( kitsune ), el mètode de desenvolupament personal, emocional i cognitiu per nens de primària ( aloha ) , anglès a diferents escoles, tallers sobre cuina, emocions, robòtica, casals etc.

Si sou ampes o escoles, navegueu per la web i trobareu el catàleg.

Qualsevol dubte, truqueu-nos sense cap compromís.

[trx_image]