Classes de reforç i suport especialitzat

Publicat el:

– Darrera actualització:

|

En moltes ocasions i per la falta d’informació ens referim al reforç educatiu i al suport especialitzat com dos termes sinònims quan en realitat no ho són.
Encara que ambdues mesures tenen un objectiu comú, respondre a les dificultats i necessitats educatives d’un alumne o d’un grup d’alumnes, es diferencien en diversos aspectes importants.
En què es diferencien el reforç escolar i el suport especialitzat? Quin tipus de suport educatiu necessita el meu fill? En aquest article des de L’Estudi Reus et donarem les claus perquè puguis diferenciar-los i conèixer-los amb exactitud.

Què és el reforç educatiu?

El reforç educatiu és una mesura ordinària adaptable de manera habitual a qualsevol tipus d’alumne i que bàsicament s’aplica com una mesura puntual, en un període de temps limitat i sobre continguts ja estudiats i treballats. A diferència del suport especialitzat, els alumnes que desitgen rebre classes de repàs i reforç no necessiten informes específics ni tampoc que l’alumne present necessitats especials.

L’objectiu principal de les classes de reforç se centra en repassar, insistir i reforçar els continguts o assignatures en les quals l’alumne o el grup d’alumnes presenten dificultats per afermar l’aprenentatge. A través de les classes de reforç els alumnes repassen els continguts inclosos al programa escolar amb l’ajuda dels mateixos professors o fora del col·legi en aules i acadèmies especialitzades.

Què és el suport especialitzat?

El suport especialitzat és una mesura extraordinària que requereix un informe d’avaluació psicopedagògica previ de l’alumne i que generalment solament la reben els nens amb necessitats educatives especials del col·lectiu ACNEE i ACNEAE. Reben el nom de suport especialitzat perquè el professorat que s’encarrega d’impartir les classes són professionals especialitzats en Pedagogia Terapèutica i mestres d’Audició i Llenguatge.

El pla de suport sol centrar-se en l’adaptació curricular creant un pla de treball individualitzat en funció de les necessitats de cada alumne amb els continguts apropiats que generalment no es corresponen al curs i nivell de l’alumne. Aquest tipus de suport especialitzat està pensat per aplicar-ho a llarg termini durant diversos cursos i inclusos anys.

Diferències claus entre les classes de repàs i el suport especialitzat

  • Solament els alumnes amb necessitats educatives especials que disposen d’un informe d’avaluació psicopedagògica poden optar a classes de suport especialitzat sense en canvi qualsevol tipus d’alumne pot acudir a classes de repàs i reforç escolar.
  • Els alumnes que acudeixen a classes de repàs són avaluats dels mateixos continguts educatius que la resta dels seus companys. No obstant això, els alumnes amb suport especialitzat són avaluats segons la seva adaptació curricular.
  • Qualsevol tipus de professor que conegui l’assignatura a reforçar pot impartir classes de repàs a l’alumnat que acudeix a les classes de reforç però el suport especialitzat solament pot ser impartit per professors especialistes de Pedagogia Terapèutica o d’Audició i Llenguatge.

Siguin com siguin les necessitats educatives dels alumnes, a L’Estudi Reus els oferim la millor atenció personalitzada amb l’ajuda dels nostres professors, tots diplomats o llicenciats. Al nostre centre d’ensenyament i formació de Reus som molt més que una acadèmia d’estudi, oferim assessorament pedagògic i classes de repàs i reforç per a tot tipus d’alumnat.
Si encara tenen dubtes i no saben què tipus de classes de suport i reforç són les més indicades per als vostres fills no dubtin a posar-se en contacte amb L’Estudi Reus, estarem encantats d’atendre’ls.[trx_button link=”https://lestudireus.com/reforc-repas/”]Informació classes de reforç[/trx_button]