La concentració i l’atenció es poden entrenar. Com?

Publicat el:

– Darrera actualització:

|

L’atenció és la capacitat de centrar-se  en un estímul o activitat determinada. Aquesta capacitat, ens permet seleccionar la informació i processar només aquella que és rellevant per la tasca que estem portant a terme.

En el moment que no som capaços de centrar aquesta atenció, trobem nens que es distreuen fàcilment, o que no poden concentrar-se en una tasca determinada, factors els quals, incideixen en el seu rendiment acadèmic.

La concentració seria la capacitat de mantenir l’atenció en una tasca per més temps sense distreure’s.[trx_title type=”4″]Quins tipus d’atenció podem treballar?

[/trx_title]L’atenció es pot treballar i millorar, però sabem on hem posar els nostres esforços?

Fem una ullada als tipus d’atenció

  •  l’atenció focalitzada: la resposta davant els estímuls serà lenta. Els subjectes no seran capaços d’activar i mantenir l’alerta.
  • l’atenció selectiva: distracció i susceptibilitat a la interferència.
  •  atenció sostinguda: fatiga i inconsistència. Els subjectes poden mostrar una dificultat marcada en mantenir l’atenció en una tasca durant períodes de temps prolongats. Es cansen amb facilitat i requereixen períodes de descans i necessitaran períodes de descans. En conseqüència, el rendiment es troba disminuït.
  •  l’atenció alternant: hi ha una incapacitat per part del subjecte per a canviar de focus d’atenció entre atributs de l’estimulació atesos, tasques o metes d’acció. Ens trobem subjectes que tenen dificultats per a abandonar momentàniament una tasca i fer una altra acció, i tornar a la tasca que havien abandonat just on la van deixar. Són subjectes que manifesten dificultats per a adaptar la seva conducta a les necessitats canviants de l’entorn. nts i poc adaptatives.
  •  l’atenció dividida: ens trobem a subjectes que no poden fer més d’una tasca al mateix temps (per exemple, llegir i comprendre la lliçó). Això és un inconvenient molt gran, donat que si ens fixem, la majoria de tasques o situacions quotidianes requereixen dividir l’atenció. Les dificultats per a dur a terme simultàniament diverses tasques constitueixen un greu problemes en la readaptació i reincorporació a la vida quotidiana.

[trx_title type=”4″]Com podem millorar l’atenció i la concentració ?[/trx_title]La majoria de nens tenen dificultats en l’atenció sostinguda, ja que els costa mantenir l’atenció en les activitats de llarga durada i es cansen amb facilitat.

Per aquest motiu hem organitzat els TALLERS DE CONCENTRACIÓ I ATENCIÓ amb la metodologia ALOHA- entre els teus super poders on mitjançant jocs i activitats avalades per la SOCIETAT PEDAGÒGICA ESPANYOLA faran que aprenguin estratègies i estimulin toda la part del cervell destinada a questa funció.