La importància de les emocions

Publicat el:

– Darrera actualització:

|

Per a poder treballar l’ empatia i desenvolupar la intel.ligència emocional és molt important ensenyar als més petits a trebalalr els sentiments. Les emocions són presents en totes les situacions de la vida, quan estem contents, tristos, sentim vergonya, nerviosisme …. com a adults hem de facilitar als infants a reconèixer-les, posar-hi nom, saber expressar allò que sentim i a gestionar-les.Gràcies al control de les nostres emocions aconseguim l’equilibre que ens ajuda a seguir endavant i a fer front a qualsevol entrebancSi un infant, no sap distinguir les seves emocions i com gestionar-les, generalment soluciones els problemes amb enrabiades, frustació, plors, crits i exigint que se li concedeixi tot allò que vol.


Quan un nen és capaç de reconèixer i expressar les emocions i els sentiments també mostra empatia amb la resta de persones i entrendres situacions que poden estar vivint els altres infants o persones.

Durant el casal, hem omplert la motxilla de les emocions amb experiències, jocs, música, art i el reconeixement i gestió de les emocions que normalment formen part de la vida dels nens.

Hem representat situacions conegudes per ells i com reaccionar i hem preparat eines que els ajudaran a resoldre moments de conflictes.