Recuperem la tranquil.litat amb ELS POTS DE LA CALMA

Publicat el:

– Darrera actualització:

|

La situació que estem vivint, ens ha fet fer un gir de 360º a les nostres vides, hem hagut de deixar les nostres rutines diàries i començar a reinventar-nos i organitzar el dia d’una manera molt diferent a la qual estàvem acostumats.

Tots aquests canvis generen canvis d’humor, por, neguits, enrabiades, plors i també moments per riure, cantar, jugar…

En resum un daltabaix d’emocions, per a petits i grans.Les emocions estan a flor de pell i és important gestionar-les, no sempre hem de tenir la rialla posada a la cara, els nostres fills i filles entenen perfectament que necessitem un espai i una estoneta per a nosaltres, que també estem angoixats i tenim por, que sabem que tot anirà bé….Us proposem 2 activitats que podeu fer amb els vostres fills i filles per gestionar les emocions.Què necessites?

 • paper, un tros de cartró, cartolina
 • retoladors, pintura, llapis de colors
 • pinces d’estendre la roba, clips

Segur que ho pots trobar per casa oi?

 

Com ho fem?

 1. Retallem un rectangle de paper, cartró, cartolina ( allò que tinguem per casa)
 2.  Hi dibuixarem les cares que representen les emocions que volguem treballar. Us recomanen alegria, por, tristesa, angoixa, ràbia. 

També podeu buscar les icones i imprimir-les i després pintar-les.

3.  Després podem agafar pinces de la roba, una per cada membre de la família, si són de fusta millor perquè podrem posar-hi el nom i pintar-les.

Cada dia, podreu repassar com us sentiu i col·locar la pinça a l’emoció que esteu sentint, és una manera de parlar amb els vostres fills i filles i que aprenguin a gestionar allò que senten.Hi haurà moments en què necessitarem buscar un raconet per recuperar la calma, el pot de la calma ens ajudarà.Què necessites?

 • un pot de vidre o una ampolla de plàstic transparent.
 • cola o pegament líquid
 • purpurina o si no en teniu colorant alimentari
 • objectes petits per posar a dins.
 • oli hidratant infantil

Què hem de fer?

 1.  Barregem tots els ingredients, l’oli és opcional però donarà una densitat diferent a l’aigua que farà que la purpurina o els objectes es moguin més lentament.
 2.  Assegura’t de tancar bé el pot

Us animeu a fer-ho?

Ens agradarà molt veure que bé us ha quedat, així doncs ens podeu enviar fotos a info@lestudireus.com o compartir a les nostres xarxes socials etiquetant-nos @lestudireus

Esperem que us ajudi a passar aquests dies a casa amb més calma