10 hàbits d’estudi dels alumnes exitosos per David Cantone

Publicat el:

– Darrera actualització:

|

[trx_video url=”https://youtu.be/XrL9U8WYuXU” ratio=”16:9″ autoplay=”off” align=”center” top=”inherit” bottom=”inherit” left=”inherit” right=”inherit”]

Internet està ple de YouTubers que comparteixen les seves experiències i ofereixen els seus consells per a tenir èxit com a estudiant i a la vida. L’Estudi Reus ens hem fixat en David Cantone. Doncs no només és un youtuber d’èxit sinó que a més és un jove emprenedor que dóna formació i assessora empreses i professionals sobre temes de màrqueting. Potser t’interessarà saber que rep més de 700.000 visites al mes en les seves publicacions!

David Cantone recentment ha publicat el llibre “Descobreix el teu camí: Com trobar la teva vocació a la vida (abans que sigui massa tard), llibre que s’ha situat en el lloc número 4 de llibres més venuts a Amazon. Aquest llibre ens ha agradat i n’hem extret 10 hàbits dels alumnes exitosos que pensem et poden ajudar a estudiar de forma eficient:

Aprèn a pendre bé els teus apunts
Anota sempre els teus apunts a mà i utilitza les teves pròpies paraules.  No transcriguis! Et serà més fàcil comprendre i recordar que has escrit.

Tingues a punt tots els materials d’estudi
Abans de posar-te a estudiar tingues a mà tot el que puguis necessitar. Apunts, llibres i manuals preparats per a quan els puguis necessitar!

Llegeix i entén
No n’hi ha prou amb llegir els teus apunts, has d’entendre’ls. Fes-los teus! Si has llegit alguna cosa i no ho veus clar llavors no segueixis endavant. Torna’t a llegir el fragment clau i fes un esforç per veure-hi la lògica abans de continuar.

Subratlla
Al mateix temps que estudiïs procura subratllar. Fes treballar la teva memòria visual!

Memoritza els teus apunts
Fes un esforç per recordar el que has après de memòria, no ha de ser amb les mateixa paraules. El més important és que puguis explicar mentalment les idees i conceptes que has llegit.

El lloc d’estudi és clau per a memoritzar millor
Procura estudiar a un lloc que puguis estar en silenci, sense ningú a prop, et ajudés a no perdre la concentració.

Descansa
Cada 50 minut premia’t amb 10 minuts de descans. No repassis mentalment el que has estudiat, relaxa’t i procura desconnectar. Que tal fer una activitat completament diferent? Una PS3?

Repassa els materials
Torna a llegir els teus apunts perquè la informació es fixi millor en la teva memòria. Com més vegades repassis més fàcil et serà recordar tot el que has après.

Què fer si tens poc temps?
Aplica tots els passos anteriors però centrar-te en els temes més rellevants, així almenys el més important t’ho sabràs bé.

Sigues disciplinat
Fes dels teus estudis una rutina diària i centra’t en un objectiu a complir. Utliza la teva força de voluntat i la teva motivació per aconseguir crear aquesta rutina. Cada dia et serà més fàcil seguir el teu pla d’estudis i deixessis de veure-ho com una obligació.

Bé, en qualsevol cas és evident que el camí de l’èxit no pot ser fàcil oi?  A nosaltres ens agradat força els consells de David Cantone. I tu quins trucs fas servir?