estudi-reus-ejercicios-memoria

Exercicis per entrenar la memòria

Publicat el:

– Darrera actualització:

|

[trx_video url=”https://www.youtube.com/embed/gXkrrbsQJsk” ratio=”16:9″ autoplay=”off” align=”center” top=”inherit” bottom=”inherit” left=”inherit” right=”inherit”]

La memòria és un tresor molt preuat per a tots els estudiants: Entrenar-la ens ajuda a retenir molt millor la informació que aprenem diàriament i també ens ajuda a millorar la nostra concentració. Però per a que ens sigui realment útil cal treballar-la i mimar-la. Tinguem en compte que els factors més importants que afecten a una memòria sana són l’edat, l’estrès, la dieta i la qualitat del son.

L’Estudi Reus recomanem dedicar 15 minuts cada dia a algun tipus d’exercici que ens ajudi a contribuir amb la salut de la nostra memòria. Us en nombrem uns quants fàcils de realitzar: Tots a punt?

APRÈN CADA DIA ALGUNA COSA NOVA
“El saber no ocupa lugar”! Proposa’t apendre cada dia algunda cosa nova. Llegeix un llibre, navegar per internet o utilitza la Wikipedia. Busca una paraula o un concepte nou i informa’t bé sobre el seu significat.

ESTUDIA UN NOU IDIOMA
Probablement el millor mètode per entrenar la teva memòria és aprendre un nou idioma. Incitar la ment a superar nous reptes fa el cervell surti de la seva zona de confort activant diverses regions de la ment.

Diversos estudis han demostrat que les persones que parlen 2 o 3 idiomes tenen més facilitat d’aprendre fins a 7 idiomes nous.

Memoritza DADES SENZILLES
Un exercici més simple però igual d’efectiu és obligar-te cada dia a memoritzar un número de telèfon, una adreça o els versos d’alguna cançó.

Un dia a la setmana, repta’t a recordar que vas menjar o que vas fer un dia de la setmana anterior. Complicat oi?

UTILITZA RIMES SIMPLES

Un truc mnemotècnic consisteix en utilitzar rimes simples per tal de relacionar conceptes coneguts amb noves idees que volem interioritzar. Aquest joc estimula el nostre cervell i és divertit!

FES SUDOKUS
Exercir la teva memòria pot ser un hàbit divertit i entretingut a través de jocs com el sudoku, puzles o mots encreuats. Gràcies a les noves tecnologies disposem d’un ampli ventall de jocs per a exercir la memòria a través de les diferents aplicacions per a mòbils i tablets.

Indentifica TEUS ACTES automatitzats
Identifica els costums que fas de forma automàtica i procura canviar-les. D’aquesta manera estimularàs el teu cervell, obligant-lo a treballar més.

Exercicis pràctics per a fer diàriament

  • Porta el rellotge de polsera al braç contrari del que faries normalment.
  • Utilitza el ratolí de l’ordinador amb la mà contrària
  • En entrar en un lloc nou, fixa’t en els detalls de la decoració i enumera les persones que es troben al teu voltant. En sortir procura recordar tota la informació possible.
  • Aprén una paraula nova i en menys d’un minut pensa en cinc paraules que comencin amb la mateixa lletra
  • Busca una foto o una imatge que t’agradi i pensa en 25 adjectius que la descrigui.