Els avis- els grans aliats dels nens

Publicat el:

– Darrera actualització:

|

Avui, dia 26 de juliol és el dia dels avis i no volem deixar l’oportunitat de felicitar-los i donar-los les gràcies per ser els grans aliats dels nostres fills i a la vegada la “solució” de moltes conciliacions familiars.Tots els que hem tingut la sort de viure amb els avis o haver passat molt del nostre temps amb ells sabem que tenen un gran paper en la nostra infància perquè l’estimació que ens donen, els consells, les històries, les experiències i les confidències viscudes amb ells sempre són especials i perviuen per sempre.

Tenir els avis a prop és un tresor i té moltes avantatges, en destaquem unes quantes?

  1.  Aprendre coses noves : són capaços d’explicar-nos coses increïbles sobre altres èpoques amb tot tipus de detalls exclusius que no trobarem a cap llibre d’història i que ens mantindran atents i fascinats. Els avis són un llibre ple d’experìencia i un pou de ciència.
  2. A tenir paciència : els avis van al seu ritme, no tenen pressa, tenen tot el temps del món per dedicar-nos, per aquest motiu fem les coses amb calma i hem de saber esperar.
  3. Són els nostres confidents i còmplices els avis facilitem molt les coses als néts, moltes vegades fan de mediadors entre els pares, i el primer NO rotund dels pares després de la intervenció dels avis es converteix en un POTSER.  Quantes vegades ens han donat coses d’amagat i tot ha quedat com un secret entre nosaltres? Crec que no les podríem ni comptar.
  4. Les vacances amb els avis, si tens la sort que els avis viuen en un poble, les vacances et proporcionen l’autonomia que a les ciutats no tens, entres i surts de casa quan vols, les àvies et preparen el menjar que més t’agrada i descobreixis mil meravelles de la natura com poden ser les estrelles.
  5.  Els valors  que transmeten els avis és el millor manual per anar pel món. Són el nostre exemple de vida i com diu el refrany val més una imatge que mil paraules.
  6. Tradicions familiars, els avis són els guardians de les tradicions familiars i els responsables de transmetre-les de pares a fills i a la vegada aprofiten els néts per si a nosaltres els pares se’ns obliden.
  7. Ens proporciones protecció i estimació. La vida, fa que els pares anem accelerats dia rere dia i moltes vegades, sense ser conscients “oblidem” una mica les necessitats dels nostres fills i allí estan els avis per cobrir les hores de jocs, rialles, abraçades i petons que moltes vegades necessiten els nostres fills.
  8. Ens ajuden a desenvolupar l’empatia i a acceptar les dificultats. Quan els avis són grans, moltes vegades tenen dificultats de moviment, malalties etc això ajuda a els nens a ser considerats, a valorar l’esforç i a superar dificultats i a valorar tot allò que tenim en la vida.
  9. Per a ells sempre som els més guapos, intel·ligents gairebé perfectes, uns ingredients perfectes per l’autoestima.