Els infants hiperregalats

Publicat el:

– Darrera actualització:

|

Les festes nadalenques són una època de molt il·lusió, però també molt comercial.

Cada vegada és més normal que a les cases es faci cagar el Tió, però també reben la visita del PAre Noel i els Reis Mags i això implica carregar de regals als més petits i petites de la família.

S’estima que de mitjana cada infant rep unes 10 joguines en aquests dies de festes i el fet de rebre tants regals pot arribar a ser més perjudicial que beneficiós.

 

El síndrome de l’infant hiperregalat fa referència a l’expressió “té de tot”,  la qual cosa implica tenir massa joguines i no saber gestionar com entretenir-te amb elles.

  • SOBREESTIMULACIÓ  Davant la gran quantitat d’estímuls, al final no poden centrar la seva atenció i es centren només en un sense fer cas a la resta.
  • BAIXA TOLERANCIA A LA FRUSTRACIÓ  Si els acostumem a que rebin tot allò que demanen si en algun moment no reben allò que desitja no sap com gestionar-ho.
  • POCA VALORACIÓ D’ALLÒ QUE TENEN perquè normalment no implica esforç i això els fa pensar que ho poden aconseguir sense necessitat de fer res a canvi i els converteix en persones  egoistes i capritxoses.
  • MALA GESTIÓ DE LES EMOCIONS quan no saben con resoldre emocions com la ira, la tristesa o la ràbia.

Per evitar l’excès de regals el millor és aplicar la regla dels 4 regals: 

  1. un regal escollit pels infants, d’aquesta forma rebran allò que desitgen.
  2. alguna cosa que necessitin ( motxilles, material per escola, extraescolars…)
  3. alguna cosa de roba  de personatges que els agradin, vambes de marques de moda…
  4. algun llibre o revista buscant sempre la temàtica que els agradi i mirant que sigui adequat per la seva edat.

Si passem estones amb els nostres fills i filles i fem la carta al Pare Noel i el Reis Mags segur que la il·lusió i la màgia serà molt més gran.