Beneficis de fer experiments amb infants

Publicat el:

– Darrera actualització:

|

Els experiments i els jocs científics són activitats que desperten la curiositat, l’emoció i les ganes d’aprendre.

Darrere dels experiments hi ha un aprenentatge basat en resolució de problemes, que fan que els alumnxs siguin personatges principals del seu aprenentatge.

Aprendre a aprendre és l’objectiu de la ciència que els fa  receptors de informació i curiositats.Cada inici d’un experiment, la curiositat és constant per arribar a saber el resultat final. A la vegada els fa pensar quin serà el resultat i poder veure si tenen la raó o no.Els infants aprenen a observar,  aportar idees, fer hipòtesis, prendre decisions i buscar informació per fer pas a pas l’experiment.La motivació i la curiositat fa que estiguin atents a qualsevol canvi o detall que pugui passar mentre es realitza l’experiment.La curiositat de saber quin és el resultat final, es superaran per buscar resultats.

Les típiques paraules de “no ho sé” no existeixen en aquest tipus d’activitats.El fet que cada membre de l’equip pugui aportar les seves idees, hipotesis i coneixements els ajudarà a aconseguir el resultat final molt més ràpid i a valorar les aportacions de cada company i companya.