Casals d’estiu-vacances pels infants

Publicat el:

– Darrera actualització:

|

Arriba l’estiu i els comentaris més recurrents a les portes de les escoles és que ràpid ha passat el temps, que el curs ja s’acaba i la cerca de casals on portar els nens durant les vacances, degut a la falta de conciliació familiar.

No podem oblidar que els infants també necessiten desconnectar, necessiten descansar i necessiten recarregar piles. Com absolutament tothom.

Amb això no vull dir que hem de permetre que es passin els tres mesos estivals sense sortir de casa. Res més lluny de la realitat. Han de córrer, saltar, jugar, divertir-se, relacionar-se, riure, fins i tot fer-se mal i barallar-se. Han de canviar el xip, “oblidar-se” de l’escola sense deixar d’aprendre. I aquí entren una de les millors opcions per aquestes setmanes on les vacances dels infants no coincideixen amb les dels pares i mares: els casals d’estiu.

Els casals d’estiu ofereix als infants la possibilitat de realitzar activitats de lleure a prop del seu entorn habitual (escola, barri, municipi,…) en una època de l’any especial i plena de recursos amb l’objectiu que els infants assoleixin uns aprenentatges que els acompanyin en el seu desenvolupament com a persona a partir de les mateixes activitats i vivències.

Els nens podran aprendre a cooperar, a socialitzar-se, a millorar la seva comunicació, a crear, a participar, a mantenir el seu cos actiu i la seva ment inquieta. Tot sense abandonar l’esperit lúdic i divertit que ha de caracteritzar l’estiu i que els permetrà, alhora que descansen i desconnecten mentalment, no deixar d’evolucionar com a persones.

No cometem l’errada de pensar que l’únic aprenentatge és el que es fa a l’escola. Els infants aprenen a tot arreu i hem de saber combinar tots aquests ensenyaments. A la nostra mà està poder oferir als nostres nens i nenes un estiu on la seva formació no s’aturi o, com a mínim, no vagi a un ritme més lent del que podríem aconseguir. Donem-lis l’opció de completar la seva evolució amb activitats cognitives, socials i esportives. Això són els casals.

Els nens i nenes que participen als casals d’estiu, fan un parèntesi en la relació que tenen amb el seu grup habitual durant el curs i s’integren en un de diferent, on moltes vegades ni tan sols coneixen cap altre nen o nena. Es tracta d’un esforç per generar noves relacions dins d’un grup de gent nova, que obliga a deixar-se conèixer i a descobrir nous companys i companyes. Per aquest motiu, els casals d’estiu són oportunitats magnífiques per establir relacions i lligams amb nous amics, aprendre d’ells i tenir noves experiències fora dels seus entorns habituals.

PREUS:

1 setmana …. 69€

2 setmanes …. 130€

3 setmanes …. 189€

4 setmanes…. 258 €

 

1 dia : 25€

Si vols pots assistir a tallers independents :

taller d’1 dia : 19€

taller mensuals: 35€