CLASSES ONLINE I CLASSES PRESENCIALS

El dia 12 de març, la nostra vida va fer una tombarella que ens va fer remplantejar-ho.

La pandèmia ens va fer tancar la reixa fins que la COVID-19 ens permetés abrir de nou i començar a buscar alternatives.

Ara que, estem cada vegada més a prop de poder tornar a obrir i amb l’experiència d’aquestos mesos podem fer una valoració de la formació online.

Sempre, des de que vam obrir, havíem treball en modalitat presencial, però la pandèmia ens col.locava en un dilema: 

  • tancar i esperar asseguts al sofà de casa que la situació millorés i poguéssim tornar

o

  • Començar a buscar alternatives i seguir estant al costat dels notres alumnes i famílies

Què penseu que vam decidir?

No podem negar que tota la situació era totalment desconcertant, amb moltes preguntes i dubtes i una situació totalment nova per nosaltres i per les famílies.

El primer que vam haver de fer, va ser organitzar-nos i amb tot el dolor del cor vam reduir el nostre equip docent i ens vam quedar 1/4 part de professores.

Amb un equip de professors al mínim, vam començar a buscar la millor forma de seguir en contacte amb els alumnes i poder seguint impartint classes.

Com diu l’ Alba Robert , la nostra professora de secundària:
“la formació en línia va suposar tot un repte, tot i tenir coneixements sobre aplicacions per realitzar classes de forma no presencial
mai havíem tingut la necessitat d’utilitzar-les de forma tan continuada, són d’aquelles coses que coneixes , però que en poques ocacions utilitzes.
Per aquest motiu, hem hagut de fer una reinvenció i buscar aplicacions, pissarres virtuals, programes de creació de fitxes motivadores per aconseguir fer les classes amb la normalitat més gran possible.”

Va ser un repte enorme, per tots i agraïm moltíssim la gran confiança dels pares pel fet d’adaptar-se a la nova modalitat de classes, als problemes de connexió, però tots hem après i ara ja ho fem amb tota la normalitat com les classes presencials.

Després de més de 2 mesos de treballar des de casa i telemàticament i ara que ben aviat podrem tornar a obrir i a fer classes presencials, volem valorar les classes online, que han arribat per quedar-se i que segurament combinarem amb les classes presencials .

Què té de bo la formació virtual'

Moltes vegades, pensem que les formacions a través d’una pantalla són fredes i impersonals, però res a veure amb la realitat, perquè darrere la pantalla hi ha un professional que està pendent dels alumnes oferint i preparant material atractiu, motivador, activitats didàctiques i constructives i també un grup de companys amb qui compartir experiències, activitats, jocs i complicitat.

Com diu la nostra psicòloga, la Cristina Callarisa, si alguna cosa ens ha facilitat la formació online, és que ara ja no compten les distàncies i podem estar a la mateixa classe o formació persones de diferents pobles, ciutats i enriquir-nos així tots junts.

Molts pares i mares ens pregunten si realment aprofitaran l’hora o la sessió, doncs la resposta és!!!!

Les classes són són molt productives, els infants estan mirant al professor o als companys i el fet de tenir-ho tot a mà i preparat, amb el temps pautat i organitzat fa que realment aprofitin el temps i facin molta feina.

Una gran avantatge de la formació online ens proporciona:

” una gran flexibilitat horària , ja que un mateix és l’únic responsable d’aquesta gestió del temps” ens diu la Cristina

Les tecnologies ens han ajudat a mantenir el contacte amb tots vosaltres i els infants, adolescents i a adults els ha ajudat a mantenir rutines i seguir progressant en els seus estudis.

Creiem que la formació en línia ha arribat per quedar-se i com a mínim fins al setembre combinarem la formació en línia amb la presencial, encara que sabem una pissarra digital i una pantalla mai substituiran una classe presencial. El factor alumne-professor és gairebé imprescindible per poder donar el millor de tu com a docent i aquest es perd quan poses una pantalla entremig  d’aquesta relació, quan tens l’alumne davant teu saps al moment si està entenent allò que li expliques, ell/a gesticula, es mou, parla o   actua d’una manera determinada, però en les classes online tot això és distorsiona. 

Estem preparant moltes coses pels mesos d’estiu, esteu molt atents a les xarxes.