l'estudi reus

Per què les acadèmies privades tenim les aules buides?

Publicat el:

– Darrera actualització:

|

La pandèmia ens ha trastocat tots els nostres plans i la forma de viure de tothom.

Vivim entre restriccions i canvis de normativa i moltes vegades no tenim una informació clara i concisa.

Molts ens pregunteu perquè

  •  podeu anar a l’escola o institut però no podeu venir a les classes de reforç.
  • podeu anar al logopeda i fer classes individuals amb nosaltres no podeu.

Us deixem, la carta que hem preparat #academiesunides per intentar explicar la situació actual en la qual estem immersos.

Com bé sabeu, ens hem reinventat per vosaltres i pels vostres fills/es, per tal que puguin seguir aprenent i gaudint a les nostres aules virtuals en directe. Compartint la nostra passió per l’educació.

Però crèiem igual d’important explicar-vos la veritat i les injustícies que s’estan produint, moltes d’elles no s’expliquen als mitjans de comunicació.

1.- Des del 14 de març de 2020 a dia d’avui, hem patit 3 tancaments els centres de formació privada. Els últims 10 mesos, hem sobreviscut gràcies a les famílies com vosaltres que heu continuat al nostre costat, pagant les quotes per les classes online i a les insuficients ajudes de la Generalitat.

Tancar una empresa és molt fàcil, però reobrir-la és enormement difícil. Durant tots els períodes de confinament que ha ordenat el Govern de Catalunya, el nostre sector ha estat menystingut i obligat al tancament, a diferència dels centres formatius d’ensenyament reglat de la Generalitat (escoles oficials d’idiomes, centres de formació d’adults, conservatoris) que poden estar impartint classes presencialment, sense limitacions d’alumnes per aula ni aforaments. Nosaltres com a escola formem part de l’ensenyament i la nostra funció social és exactament la mateixa que la d’un centre reglat. Però no podem obrir i si en algun període ho hem pogut fer ha estat amb restriccions incoherents, com per exemple: La llei de 6 alumnes per aula, totalment absurda, ja que hi ha aules de 15m² i d’altres de 120m². Als comerços, restaurants i qualsevol instal·lació es permet un aforament limitat basat en l’espai total del local. El fet que la formació privada quedi exclosa de poder prosseguir la seva activitat provoca una evident discriminació per la que estem lluitant i reivindicant des de fa mesos.

2.- Les acadèmies privades SOM llocs segurs. Al nostre centre, des de principi de curs hem imperativament obligat a:

Portar mascareta en tot moment personal docent, alumnes i acompanyants.

Ventilar i renovar l’aire.

Complir les ràtios d’aforament.

Seguir estrictament les mesures sanitàries d’higiene (presa de temperatura, ús de gels hidroalcohòlics, desinfecció d’espais i materials).

Complir el requisit de control de traçabilitat de contactes, ja que formem part d’un grup estable. Gràcies a aquestes mesures, no hi ha hagut CAP cas ni s’ha propagat cap contagi de COVID 19 dins de les nostres instal·lacions.

3.- Estem fent tot el possible i més de 5.000 acadèmies de Catalunya estem unides reclamant a la Generalitat, al Departament de Salut i al Procicat, que ens considerin igual que a la resta de comunitats autònomes d’Espanya: un servei essencial, amb restriccions, justes, coherents i no discriminatòries respecte d’altres sectors econòmics. NOMÉS LES ACADÈMIES DE CATALUNYA TENEN EL 0% D’AFORAMENT (per tant, tancament) A TOTA LA RESTA DE COMUNITATS LES ACADÈMIES SÓN CONSIDERADES UN SERVEI ESSENCIAL i L’EDUCACIÓ ÉS UN DRET PER A TOTHOM.

Hem volgut compartir tota aquesta informació i situació per agrair-vos la vostra comprensió, suport i col·laboració continuant amb les classes online. Estem fent tot i més per retornar al presencial amb condicions justes.

Com ens podeu ajudar?

  • Seguir-nos en xarxes :

facebook i instagram @lestudireus

  • Compartir posts

  • etiquetant @academiesunides

  • seguint els #somessencials #academiesunides

Atentament i moltes gràcies.

Equip de L’ESTUDI REUS