Controla els nervis davant els exàmens

Publicat el:

– Darrera actualització:

|

Queden 15 dies pels exàmens de recuperació de Batxillerat i les proves de selectivitat i molts estudiants ja comencen a tenir els nervis a flor de pell.

L’estrés, l’angoixa, els nervis són enemics molt importants que poden aconseguir enviar a norris tota la feina feta i les hores d’estudi.

Normalment, l’angoixa davant una prova o examen no es produïda per la prova en sí mateixa, sinó pel resultat. La por a no aprovar, a no aconseguir la nota necessària per entrar als estudis desitjats, fa que no siguem capaços de demostrar el màxim de nosaltres.

  •  PREPARAR BÉ LA MATÈRIA i DEMANA AJUDA SEMPRE QUE LA NECESSITIS

La base principal d’un bon resultat, és una bona preparació. Moltes vegades, quan estudie ens sorgeixen dubtes, preguntes i coses que no sabem fer, és el moment de demanar ajuda i buscar als professionals que et puguin donar el cop de mà. A l’Estudi Reus trobareu tot un equip docent preparat i amb gran experiència que us ajudarà a preparar els exàmens.

Si has fet un bon estudi de la matèria de la qual t’has d’examinar, ja tens gran part del camí fet i segur que els nervis són menys.

  • EL DIA ANTERIOR DE L’EXAMEN NO FORCIS LA MÀQUINA

Ja sabem que la tendència del dia previ a l’examen és fer l’últim esforç i estudiar moltes hores.  Si deixem per última hora l’estudi de la matèria, aconseguim saturar el cervell, no memoritzem i els nervis creixen. 

Si hem fet una bona organització i unes apropiades tècniques d’estudi, el dia previ a l’examen únicament hauràs de fer un repàs.

  • VES A DORMIR AVIAT I DESCANSAR

El dia clau, és important està descansat perquè tinguis claretat de ment i que el cansament no en jugui una mala passada.

  • APLICA TÈCNIQUES DE RELAXACIÓ ABANS DE COMENÇAR L’EXAMEN

intenta començar la prova, el més tranquil possible. Tècniques de relaxació i respiració segur que t’ajuden. Si t’ajuda, també pots portar algun element que et transmeti calma.

  • RESPON PRIMER ALLÒ QUE ET SAPS MILLOR

Comença llegint amb calma les preguntes i després respon primer les preguntes que millor et saps. El passar els primers minuts, analitzant l’examen et donarà seguretat i t’ajudarà a saber per on començar a respondre.

Fer primer les preguntes que saps, t’assegura ja uns punts importants de la nota final i a més evita que perdis temps pensant i incrementant els nervis i que et falti temps per acabar.CONFIA en tu mateix!!!!! i obtindràs el màxim resultat .