Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Publicat el:

– Darrera actualització:

|

Avui 3 de desembre, és el Dia Internacional de la Discapacitat. 

Aquest dia va ser ideat amb l’objectiu de  fomentar la integració de les persones amb discapacitat.

Des de L’Estudi Reus, sempre treballem amb els nostres alumnes per aconseguir  una inclusió de tots els nens i nenes a les nostres activitats. Tothom és acceptat, i us podem assegurar que tots els nens i nenes, amb discapacitat o sense,són capaços d’aportar coses positives que ens faran crèixer  com a persones, emocionalment ens ajuda a valorar tot allò del què nosaltres gaudim i valorar l’esforç per aconseguir els nostres objectius, a no donar-nos per vençuts a la primera i el fet de treballar conjuntament els dibuixa ,moltes vegades un somriure enorme als seus llavis ,que omplen de llum les aules.Quan parlem d’aquest tema es parla d’ inclusió i integració però tenim clar que implica cadascuna d’aquestes paraules?

Aquestes dues paraules NO són sinònimes i per això podem “jugar” a buscar les 10 diferències… US animeu?

  • La inclusió NO es centra en la discapacitat o el  diagnòstic de la persona. Es centra en les seves capacitats

  • La inclusió educativa NO està dirigida a l’ educació especial, sinó a la educació en general.

  • La inclusió NO suposa canvis superficials en el sistema .

  • La inclusió NO es basa en els principis d’ igualtat i competició es basa en els principis de equitat, cooperació i solidaritat.

  • La inclusió educativa es centra en l’ aula i NO en l’ alumne.

  • La inclusió NO intenta aproximar  a la persona a un model de ser, de pensar i d’actuar “normalitzat”, accepta a cada persona tal i com és, reconeixent a cada persona per les seves  característiques  individuals.

  • La inclusió NO es donar a totes les persones el mateix, sinó facilitar a cadascú allò que necessita per poder realitzar les mateixes activitats.

  • La inclusió NO busca canviar o corregir la diferència de la persona sinó enriquir-se d’ella.

  • La inclusió educativa NO vol que el nen s’ adapti al grup persigueix eliminar les barreres que li impideixen participar en el sistema educatiu i social.

  • La inclusió NO disfressa les limitacions, perquè elles són reals, sinó que busca les maneres de superar-les.

Si mirem aquesta fotografia queden molt clares dels diferències.Els nens no neixen amb malícia, no discriminen fins que algú els hi ensenya a fer-ho.

Siguem conscients que els pares som el seu mirall, intentem que amb el nostre exemple aprenguin a acceptar i a no excloure a ningú ni per raça ni per capacitats diferents.[trx_video url=”https://www.facebook.com/Tododisca/videos/420584398065376/” image=”4300″]font original de l’article: http://www.dobleequipovalencia.com/inclusion-e-integracion-10-diferencias/