El pas de primària a ESO

Publicat el:

– Darrera actualització:

|

El pas a secundària és una situació que preocupa a la majoria de famílies, a banda dels propis nois i noies que han de viure aquesta experiència. És un moment de trànsit important, on sorgeixen pors i preocupacions a vegades innecessàries.

Es tracta d’una nova etapa amb diversos canvis objectius: els fills passen a un altre centre educatiu diferent, on hauran de conviure amb altres nois i noies i, la majoria, més grans que ells. A més, tindran més hores de classe, més assignatures, més professors i, probablement, nous companys.

El millor que podem fer els pares és oferir-los un suport incondicional, que tinguin molt clar que poden explicar-nos tot allò què els preocupa i d’aquesta forma els podem oferir els nostres consells i la nostra ajuda.

Recordar-los que les coses noves, sempre espanten però que és un repte que ja han superat molts altres nens i nosaltres no som l’excepció.

Tots aquests canvis, els han viure ells per sí mateixos, no podem fer-ho nosaltres, la nostra funció és estar al seu costat.

 

L’altre aspecte a tenir en compte és el nivell acadèmic, el fet de tenir un bon nivell acadèmic, els ajuda a fer una bona adaptació a l’institut, ja que els dóna seguretat i ànims per seguir.

És important donar-los les eines bàsiques per començar l’ESO amb bon peu.

Treballarem:

  • GESTIÓ DE LES EMOCIONS  aprendran a reconèixer les seves pròpies emocions davant del canvi i descobrirant eines per a poder gestionar els nervis, l’emoció i la por. 

 

  • TÈCNIQUES D’ESTUDI  El fet de conèixer diferents mètodes d’estudi i organització els ajudarà a treure un millor rendiment de les hores d’estudi i millors notes.

 

  • COMPRENSIÓ LECTORA  és la base pincipal per a totes les assignatures, ja sigui matemàtiques o ciències. Si entenem allò que llegim, sabrem que hem de fer i podrem estudiar entenc allò que estem aprenent de nou.

 

  • EXPRESSIÓ ESCRITA  És important que aprenguin a expressar per escrit allò que els exercicis, tasques o exàmens els demanen. Una bona redacció, amb poques faltes d’ortografia, un ordre a l’hora d’expressar-se, farà que les valoracions siguin més altres

 

  • REFORÇ ASSIGNATURES BÀSIQUES  És import tenir una bona base en assignatures com matemàtiques, català, castellà o anglès.