Per què hem de potenciar la CREATIVITAT?

Publicat el:

– Darrera actualització:

|

[trx_title type=”5″ color=”#1e73be”]Si volem educar persones CREATIVES hem d’educar persones sense por a equivocar-se.[/trx_title]La creativitat és l’habilitat d’inventar i desenvolupar idees noves i originals. Moltes vegades, relacionem la creativitat amb l’art, però va molt més enllà ja que implica posseir la capacitat de trobar solucions a problemes de forma original i creativa. La creativitat ens ajuda a localitzar problemes i a veure’ls des de diferents punts de vista que faciliten la seva resolució.

 Edward de Bono (2008) ens parla del pensament creatiu com un pensament lateral, com el procés mitjançant el qual es generen noves idees relacionades amb la invenció. D’aquesta forma, mentre la creativitat apunta als resultats, el pensament lateral se centra tant en el procés com en els resultats. El pensament lateral augmenta l’eficàcia del pensament vertical al oferir noves idees per a la seva elaboració lògica.[trx_title type=”5″ color=”#1e73be”]Quines característiques té una persona CREATIVA?[/trx_title]• Curiositat: desmostra interès per descobrir  i el més important intentar fer coses noves. Gràcies a aquest fet surt de la seva zona de confort fent crèixer el seu aprenentatge

• Originalitat: genera idees úniques i innovadores.

Flexibilitat: el fet de no ser rígid en els seus pensaments i observar l’ajuda a veure la mateixa situació des de diferents punts de vista i buscar diferents maneres de fer el mateix.

• Fluïdesa: capacitat per a donar moltes propostes davant un problema, elaborar més solucions, més alternatives…aportant idees sense parar.

Seguretat: no veu com una fustració el fet de refer, canviar o buscar noves idees. És una oportunitat de millor en allò que està fent.

Autonomia: llibertat per a pensar i deixar que es desenvolupi la seva fantasia i espontaneïtat (pensament lateral o divergent).

Associació:  implica la capacitat d’unir i combinar idees, paraules, imatges, que no guarden relació entre elles.

Elevada capacitat de simbolització: utilitza una cosa com a símbol d’una altra, també poden representar segons l’analogia existent entre els dos aspectes.

Motivació inicial, fantasia i intuïció: aquest és el punt que us proposem perquè participeu en el concurs que hem organitzat a L’ESTUDI, perquè els alumne ALOHA  i  KITSUNE inventin i fabriquin un àbac i peces de numicon.