Quin és el millor espai d’estudi?

Publicat el:

– Darrera actualització:

|

Ara que hem iniciat un nou curs, també és essencial que els nens i nenes tinguin un espai de treball i estudi.

La zona d’estudi ha de ser un lloc on l’estudiant es senti còmode, on tingui al seu abast tot allò que necessiti i que ofereixi un ambient de tranquil·litat que els faciliti la concentració i l’atenció.

1. Espai d’estudi      Quan parles amb moltes famílies, ens comenten que fan els deures al menjador, a la cuina o al lloc on estan més propers als pares. aquest fet no els ajuda a establir rutines, ni a poder concentrar-se i estar tranquils.

 Els estudiants necessiten tenir un lloc de referència on fer els deures, per crear un ambient de feina i estudi, per evitar           distraccions. 

 2.  Il.luminació     És important que l’habitació on es facin els deures o s’estudia, tingui llum natural i una bona solució és col.locar l’escriptori sota una finestra, però evidentment també hem de preveure que es fa de nit i hem de disposar la il·luminació. 

És essencial que no forcem la vista, per no provocar cansament  o problemes oculars.

3.  Ventilació La temperatura de l’habitació ha de ser l’adequada, si tenim fred o calor no ens farà sentir còmodes i provocarà distraccions i el temps d’aprenentatge s’allargarà causant avorriment i ganes de fer altres coses. 

4.  Mobiliari adequat  Hem de pensar que de la mateixa manera que portem roba a la nostra mida, les taules i les cadires han de ser també segon les nostres necessitats.  Els infants infants creixen i amb ells també s’han de modificar les mides de les taules i cadires o l’alçada de les estanteries perquè puguin ser el màxim d’autònoms possible. 

5.   La tecnologia  Som conscients que avui en dia, una connexió a internet és important, per poder buscar informació, però també sabem que les tauletes, mòbils i ordinadors són una gran tentació. És important saber desconnectar del whatts app, xarxes socials i altres distraccions. Podríem establir una o dues hores ( les necessàries per estudiar o fer la feina) durant les quals s’hauríem d’apagar. 

6.  Organització i ordre  Tenir una taula organitzada i ordenada, on tenim tot allò necessari a mà, ens ajudarà a trobar les coses amb més facilitat i rapidesa, sense haver de deixar la nostra feina i concentració i poder continuar la nostra feina amb més agilitat. 

[blockquote text=”Una bona zona d’estudi unida a un bon hàbit de treball = bons resultats ” show_quote_icon=”yes” text_color=”#dd9933″]