La imaginació i els nens

El triomf de la imaginació

Publicat el:

– Darrera actualització:

|

Ròmul Brotons escriu en el seu llibre “El triomf de la imaginació” que les invencions són fruit de la necessitat. Trobar una cosa nova o desconeguda requereix d’enginy i curiositat i també actitud, esforç i persistència. Invents com l’àbac, la impressora 3D o l’ordinador no haguessin sigut possibles si qui hi va pensar per primera vegada no hagués tingut empenta emprenedora i una mica de fe en si mateix.

Els nens són grans somiadors i contínuament tenen idees que ens sorprenen. Les seves ments són lliures i creatives. El procés de la invenció és misteriós i no pot reduir-se a cap fórmula. El geni és en certa part divergent. Recordem aquella frase de Thomas Edison quan afirmava que “el geni és un 1% d’inspiració i un 99% de transpiració”. Als adults ens pertoca escoltar i ajudar als més petits a créixer i despertar les seves inquietuds. Però sempre evitant caure en els vicis que ens han convertit en ments responsables i quadriculades.

A l’Estudi Reus donem classes de repàs per a nens i nenes i portem a terme programes com Aloha i Kitsune, i activitats extraescolars de robòtica a les escoles que ajuden a desenvolupar la capacitat creativa i inventiva en els nens. I també organitzem tallers creatius on els pares i tota la família hi poden participar.

En el nostre centre de repàs ens agrada veure com els petits es converteixen en ments curioses i intel·ligents. Per a nosaltres, el triomf de la imaginació és convertir els nens en somiadors de futur.