La imaginació i els nens

El triomf de la imaginació

Ròmul Brotons escriu en el seu llibre “El triomf de la imaginació” que les invencions són fruit de la necessitat. Trobar una cosa nova o desconeguda requereix d’enginy i curiositat i també actitud, esforç i persistència. Invents com l’àbac, la impressora 3D o l’ordinador no haguessin sigut possibles si qui hi va pensar per primera vegada no hagués tingut empenta emprenedora i una mica de fe en si mateix.

Els nens són grans somiadors i contínuament tenen idees que ens sorprenen. Les seves ments són lliures i creatives. El procés de la invenció és misteriós i no pot reduir-se a cap fórmula. El geni és en certa part divergent. Recordem aquella frase de Thomas Edison quan afirmava que “el geni és un 1% d’inspiració i un 99% de transpiració”. Als adults ens pertoca escoltar i ajudar als més petits a créixer i despertar les seves inquietuds. Però sempre evitant caure en els vicis que ens han convertit en ments responsables i quadriculades.

A l’Estudi Reus donem classes de repàs per a nens i nenes i portem a terme programes com Aloha i Kitsune, i activitats extraescolars de robòtica a les escoles que ajuden a desenvolupar la capacitat creativa i inventiva en els nens. I també organitzem tallers creatius on els pares i tota la família hi poden participar.

En el nostre centre de repàs ens agrada veure com els petits es converteixen en ments curioses i intel·ligents. Per a nosaltres, el triomf de la imaginació és convertir els nens en somiadors de futur.