Els jocs de taula a la carta dels reis

Publicat el:

– Darrera actualització:

|

Els jocs de taula tenen una gran importància en el desenvolupament dels nens i nenes, perquè és una combinació didàctica i lúdica.
Els jocs poden ensenyar des de la participació, l’aprenentatge, la imaginació i la diversió.[trx_title type=”4″ color=”#1e73be”]Beneficis dels jocs de taula per les famílies i el desenvolupament dels nens[/trx_title]

  1. Els jocs fomenten la connexió entre pares i fills. Jugar en família compartint tant proeses com frustracions i sobretot rialles ajudarà a estrènyer els vostres vincles.
  2. Una de les particularitats dels jocs de taula és que forcen als nens, d’una forma lúdica, a complir unes regles, a esperar el seu torn, a tenir paciència i a compartir amb la resta de jugadors.
  3. Fomenten el treball en equip i milloren l’autoestima i confiança en si mateix.
  4. Els jocs de taula són molt educatius. Amb ells els nens desenvolupen el pensament matemàtic i lògic. En molts casos també practicaran vocabulari, aprendran nous coneixement i noves paraules, i milloraran la creativitat, la concentració i la memòria.
  5. Jugar a jocs de taula permetrà als nostres fills conèixer millor a si mateixos, descobrir l’impuls que els anima a avançar, a més de prendre consciència de la importància de tenir que controlar-se i acceptar i seguir  les regles del joc.

Som una mica agosserat, però la nostra experiència ens facilita explicar-vos alguns dels jocs que fem servir a les classes d’ ALOHA i KITSUNE i que sabem que els nens gaudeixen i aprenenÉs un joc de 55 cartes redones en les quals trobarem 8 símbols diferents. En total hi ha més de 50 símbols, però solament tenen un símbol idèntic entre cada carta. Es tracta de ser el primer a descobrir-ho. Existeixen diferents variants del joc, però sempre cal cercar el símbol idèntic en dues cartes, dir-ho en veu alta i agafar o deixa una carta, segons les regles. Amb aquest joc entrenem la concentració, l’atenció, la velocitat d’actuació i decisió, l’observació, els reflexos.Els daus fan que el joc cada vegada sigui diferent, l’aventura de llençar-los i els dibuixos puguin ser diferents cada vegada, ens ajuda a treballar la imaginació i la creativitat, a la vegada que treballem expressió oral, seqüències temporals i organització mental.

A l’inventar històries el nens i nenes han d’aconseguir fer-se entendre, emprar vocabulari i millorar l’expressió oralEl tangram és un joc de 7 peces que ajuda a treballar l’atenció, l’orientació espacial , la coordinació mà-ull i la memòria visualExisteixen molts tipus de dominos, de números, de dibuixos, de dibuixos partits etc i per aquest motiu podem treballar molts aspectes cognitius com la lògica per escollir la peça correcta, treballar la percepció visual, l’orientació, les habilitats psicomotores.És un joc molt divertit que implica agilitat de presa de decisions i escolta activa, perquè hem de realitzar allò que el joc ens demana de la manera més ràpida possible i  correctamentSi fem la llista de tots els jocs, la llista seria infinita, i ens agradaria que vosaltres es ajudeu a descobrir nous jocs.

A quins jocs jugueu a casa ?