Nadal i l’ excès de regals

Publicat el:

– Darrera actualització:

|

Ja hem celebrat gairebé la meitat de les festes de Nadal, i això vol dir que a totes les cases s’ha repetit una imatge comuna:

Nens i nenes emocionats, nerviosos corrent amunt i avall esperant els regals del Tió i/o Pare Noel.

Els pares, mares, avis i familiar ens agrada veure la cara d’il·lusió dels nens al descobrir la gran quantitat de paquets que porten el seu nom, però també ens fa pensar al veure que van obrint regal rere regal sense ni tan sols parar–se encara que siguin uns minuts a observar que amaga el paper que acaben de trencar.

Potser tenen massa regals i ja ni tan sols els fa il·lusió ? o estan buscant l’únic regal que han demanat i que realment desitgem?

PER QUÈ SEMBLA QUE NO S’INTERESSEN PER CAP DELS REGALS?Simplement, perquè estan saturats i no saben gestionar l’excès de joguines.

 

Quina és la conseqüència d’aquest excès i sobresaturació de regals? 1. una sobreestimulació

Quan els nens reben massa regals, no en gaudeixen cap en especial, no saben gestionar aquestes emocions i acaben decantant-se pel que més els agrada o els crida l’atenció i deixen la resta de costat.

2. Pèrdua d’il.lusió

El fet de rebre regals sense motius aparents, fa que el nen desenvolupi una apatia total, el fet de rebre regals ja no forma part d’una il.lusió sinó que ho consideren una obligació per part dels pares com a recompensa de qualsevol activitat que realitzin, malgrat ser un deure del nen..

3. Frustració

Quan els nens reben tot allò que demanen, sense cap motiu o explicació, fa que el nen no sigui conscient de l’esforç o els motius de rebre una gratificació, per aquest motiu s’acostumen a demanar i rebre i si aquest fet no es produeix fa que s’enrabïin i enfadin, ja que en cap moment han hagut de gestionar la frustració i és important aprendre a controlar aquestes emocions, ja que durant la vida no tot els sortirà com ells desitgen.

4. desequilibri en l’escala de valors

Els nens desenvolupent una escala de valors basada en tot allò material, i sempre volen ser els protagonistes i faran tot tipus de comportament per cridar l’atenció, tornant-se egoistes i materialistes.Alguna vegada ens hem preguntat, què és realment el que volen els nens i nenes?

Realment ens demanen tantes joguines?

Som els pares qui els fem demanar i fer cada vegada les cartes més llargues?

Quantes vegades hem preguntat als nens què volem que els portin els Reis i quna demanen una o dues cose, la nostra pregunta és JA ESTÀ? SEGUR QUE NO VOLS RES MÉS?

Com diu el vídeo

PER QUÈ ENS ENTOSSIDIM A REGALAR ALLÒ QUE NO VOLEN PER NADAL?

Reflexionem i segurament entendrem que no podem substituir el temps que passem amb els nostres fills, els jocs, les rialles i els bons moments per joguines.[trx_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=5egLxg_7mg0″]